Najnovije

KRVOPROLIĆE NA ZAPADU JEMENA: Huti izveli žestok napad, vetrovi rata zahvatili ceo Bliski istok (MAPA)

Dvanaest ljudi je ubijeno ili ranjeno juče, u obnovljenim sukobima zajedničkih jemenskih snaga međunarodno priznate vlade i grupe "Ansar Alah", u provinciji Hodejda, na zapadu Jemena.

Huti (Foto: RIA)

Jemenski vojni izvor rekao je da je grupa pripadnika "Ansar Alah" pokušala da napreduje prema gradu Hajes, jugoistočno od Hodejde, sa severozapadne strane grada, nakon što je pojačanje grupe stiglo u Al- Adenski trougao.

Dodao je da su se sukobi između dve strane odvijali više od dva sata, što je rezultiralo ubijanjem trojice naoružanih pripadnika "Ansar Alaha", kao i jedan pripadnik snaga jemenske vlade, dok je 8 sa obe strane ranjeno.

Sukobi su usledili nekoliko dana nakon nasilnih sukoba između dve strane, prošlog četvrtka, u sektorima Kilo 16 (istočno od grada Hodejda), Al-Duraimi i Al-Tuhaita, južno od Hodejde, ostavivši 5 mrtvih i 9 ranjenih.

Od 26. marta 2015. godine, Saudijska Arabija predvodi vojnu koaliciju arapskih i islamskih zemalja, u znak podrške međunarodno priznatoj jemenskoj vladi, u njenim naporima da povrati glavni grad, Sanu i velika područja u Jemenu, nad kojima je "Ansar Alah" preuzeo kontrolu krajem 2014. godine.

S druge strane, grupa "Ansar Alah" vrši napade dronovima, balističkim raketama i čamcima natovarenim bombama, gađajući saudijske i jemenske snage unutar Jemena i na teritoriji Kraljevine.

Na Zapadu se najavljuje veliki rat Amerike i njenih saveznika protiv Kine. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Sputnik Arabic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji