Najnovije

KURDI HRABROM AKCIJOM RAZBILI MILITANTE U AFRINU: Turci pobesneli, osvetili se Sirijcima (FOTO/VIDEO)

Rano 19. maja, kurdski borci izvršili su upad u položaj Sirijske nacionalne armije (SNA) koju podržavaju Turci u blizini grada Bosufan u južnom delu okupiranog Afrina.

Kurdi (Foto: Jutjub)

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava, tokom racije ubijeno je pet boraca al-šam korpusa SNA. Pre napada, tri osobe, navodno civili, su povređene, kada su kurdski borci gađali mini kamion u blizini Bosufana protivtenkovskom raketom na navođenje.

- Nakon napada, izbili su sukobi između dve strane, dok su turske snage granatirale sela Marnaz, Šavarga, al-Malikija, Savaganka, Kaluta, Bajna i Majsa u severnom i severozapadnom Alepu, pod kontrolom Kurda - rekla je u izveštaju grupa sa sedištem u Londonu.

Novinska agencija Havar otkrila je da su četvorica pripadnika Sirijske arapske vojske (SAA) povređena zbog turskog granatiranja na Marnaz. Vojska tek treba da odgovori.

SAA održava prilično velike snage u oblastima pod kontrolom Kurda južno od Afrina. Tu je prisutno i nekoliko jedinica ruske vojne policije.

Uspešan prepad izveli su verovatno Oslobodilačke jedinice Afrina, jedna od retkih kurdskih gerilskih grupa koje su aktivne u južnom Afrinu.

Turske snage okupirale su Afrin početkom 2018. godine nakon brzog napada na kurdske snage. Od tada je situacija na područjima većine Kurda nestabilna.

Šta najviše brine SAD u sukobu Izraela i Hamasa pročitajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube