Najnovije

''KALAŠNJIKOV'' ISPITAO NOVO TAJNO ORUŽJE: I u Rusiji nagađaju o čemu se radi (VIDEO)

Objavljen je video snimak ispitivanja novog ruskog oružja, ali o kojem oružju se radi još nije precizirano. U programu radija Sputnjik vojni stručnjak Dmitrij Kornjev komentarisao je snimke i takođe izneo svoju verziju o kakvom se oružju radi.

Eksplozija (Foto: RIA Novosti)

Koncern '’Kalašnjikov'’ je objavio snimak ispitivanja novog ruskog oružja.

"Ako šta drugo, ovo je spojler za veliko izdanje. Ko može da pretpostavi šta najavljujemo?", kaže naslov uz video zapis na društvenoj mreži VKontakte.

Na internetu se odvijala diskusija. Konkretno, kako je napisao Telegram kanal '’Voennый obozrevatelь'’, možemo govoriti o novom protivtenkovskom raketnom sistemu.

U programu radija Sputnjik glavni sajta MilitaryRussia.ru Dmitrij Korwev komentarisao je snimke, a takođe je izneo svoju verziju.

"Slažem se da govorimo o novom protivtenkovskom raketnom sistemu. Ono što vidimo: na određenoj slici tenk, prilično jak cilj, jasno oklopljen, pogođen je raketom. Projektil ima veliku brzinu. Konvencionalni protivtenkovski projektili imaju podzvučnu ili transoničnu brzinu, prikazani su na ovom video snimku, možete ih čak i videti, ali ovde ne možete. Sa velikom verovatnoćom svedoci smo testa modernizovane protivtenkovske rakete Vihr-M Ovo je jedinstveni sistem oružja“, rekao je Kornjev.

Prema rečima stručnjaka, kompleks se pojavio devedesetih godina, za svoje vreme bio je revolucionarni protivtenkovski sistem, a nakon modernizacije nema mu premca.

"Jasno je da se sada koristi savremeni razmaknuti višeslojni oklop, plus aktivni oklop, svaki od ovih dodataka povećava zaštitu tenka. Ipak, jedna raketa Vihr-M dovoljna je da bilo koji savremeni tenk bude pogođen i uništen. Potpisan je ugovor za proizvodnju modernizovanog Vihr-M i za njihovu isporuku ruskim oružanim snagama sa koncernom Kalašnjikov. Ovo pruža jedinstvene mogućnosti uništavanja oklopnih vozila na udaljenosti do 10 kilometara. Ako Ka-52 dobije ovo oružje , to će biti najefikasniji protivtenkovski helikopter na svetu“, zaključio je Kornjev.

Kako je izraelski PVO sistem Gvozdena kupola pogodio sopstveni dron, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube