Najnovije

HUTI POGODILI SAUDIJSKI TENK: Posada panično iskočila (VIDEO)

Pobunjenici Huti u Jemenu pogodili su tenk Abrams saudijskih oružanih snaga. Vozilo je pogodio protivtenkovski raketni sistem.

Huti (Foto: Jutjub)

Jemenski pobunjenici Huti objavili su video snimak pogotka tenka Abrams, koji pripada vojsci Saudijske Arabije. Na njemu se vidi kako je protivtenkovska raketa pogodila ovo oklopno vozilo.

Međutim, prema svemu sudeći, tenk nije zadobio ozbiljnu štetu, njegov oklop je izdržao. Posada je sama napustila borbeno vozilo. Tenk nije izgoreo i ne treba govoriti o nenadoknadivom gubitku. Tačno vreme i mesto događaja nisu poznati.

Treba imati na umu da tenkove Abrams Saudijska Arabija koristi od samog početka intervencije u Jemenu. Tokom neprijateljstava izgubljeno je najmanje 13 vozila ove vrste. Međutim, bilo bi netačno reći da je rat u Jemenu pokazao visoku ranjivost Abramsa. Po pravilu su tenkovi pogođeni iz protivtenkovskih raketnih sistema zbog nedostatka interakcije sa pešadijom i artiljerijom. Pored toga, saudijska vojska banalno je bacila neka oklopna vozila na ratište, a potom su ih Huti spalili.

Šta Rusija planira da uradi sa svojim tenkovima, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji