Najnovije

KIJEV MENJA POLITIKU PREMA DONBASU? Šef administracije predsednika zahteva okončanje rata

Šef kabineta predsednika Ukrajine Andrej Jermak smatra da se rat u Donbasu mora okončati u bliskoj budućnosti, budući da su svi već umorni od njega i ljudima, posebno deci, donosi patnju.

Ukrajinska vojska (Foto: flickr)

O ovome je Jermak napisao na svojoj zvaničnoj stranici na društvenoj mreži u petak, 4. juna, na Dan sećanja na decu žrtve agresije. Istovremeno, predstavnici Kijeva ne oklevaju da smrt dece pripisuju „ruskoj agresiji“, koja iz nekog razloga (paradoks) ubija decu ukrajinskim granatama.

„Vreme je da završimo rat u Donbasu. Svi su već umorni od ovog rata i stradaju od njega, a najviše stradaju deca“, napisao je on.

Prema rečima Jermaka, upravo zbog toga Ukrajina pokušava da zaustavi rat i da se, u okviru pregovora Trilateralne kontakt grupe, dogovori se o punoj operaciji režima prekida vatre.

„Deca iz Donbasa mogla su da hodaju sa roditeljima za ruku i da se smeju, a ne da drže svoje ruke i da se mole, jer granata leti po gradu. Deca ne bi trebalo da umiru“, napisao je šef administracije ukrajinskog predsednika, Vladimira Zelenskog, koji ne može da zaustavi svoju vojsku, koja i dalje puca na Donbas.

O novoj ruskoj municiji pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube