Najnovije

AMERIKA SE MEŠA U JOŠ JEDAN ARAPSKI RAT: Zaleću se tamo gde borba ne prestaje (VIDEO)

SAD su optužile Hute, koje podržava Iran, da nisu preduzeli nikakve druge korake za okončanje brutalnog sukoba, izvestio je Rojters.

Bliski Istok (Foto: Pixabay)

„Iako u Jemenu ima mnogo problematičnih aktera, Huti snose veliku odgovornost zbog odbijanja da učestvuju u značajnom prekidu vatre i preduzimanja koraka za rešavanje gotovo sedmogodišnjeg sukoba koji je jemenskom narodu doneo nezamislive patnje“, rečeno je u Stejt departmentu.

Američki specijalni izaslanik u Jemenu Tim Landerking vratio se u Vašington sa putovanja u Saudijsku Arabiju, Oman, Ujedinjene Arapske Emirate i Jordan, gde je sa vladinim zvaničnicima i međunarodnim partnerima razgovarao o humanitarnoj i ekonomskoj krizi u Jemenu.

Nakon inauguracije u januaru, američki predsednik SAD DŽo Bajden je dao prioritet Jemenu i imenovao Lenderkinga da pomogne u obnovi blokiranih mirovnih napora UN-a.

Landerking je razgovarao sa Jemencima o „jačanju„ inkluzivnih procesa “koji mogu pomoći građanima da razgovaraju o budućnosti zemlje i pojačati napore za postizanje mira“.

Sjedinjene Države smatraju da je i Iran kriv za jemenski sukob.

Snimak ruskih vojnika u američkoj bazi pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube