Najnovije

HUTI RAZOTKRILI MOSAD: Objaviće sve o izraelskom delovanju u Jemenu (FOTO)

Huti iz pokreta „Ansar Alah“ nameravaju da objave dokumentarac o aktivnostima izraelskih specijalnih službi u Jemenu.

Huti (Foto: jutjub)

Brigadni general Ansar Alaha Jahja Sari rekao je da će film koja prikazuje razmere Mossadovih operacija u zemlji i njihovim ciljevima biti prikazan narednih dana.

Veruje se da je objavljivanje filma povezano sa nedavnim izveštajima o zarobljavanju hutskog borca špijuna za kojeg se sumnja da je radio za Izrael.

Ibrahim ad-Darahi uhapšen je u aprilu ove godine u jemenskom gradu Taiz. Bezbednosni zvaničnici rekli su medijima da je on imao dva pasoša - jemenski i izraelski. Izraelski ministar inostranih poslova Cipi Hotoveli rekao je da Izrael "ne zna ništa o tome".

Ranije je takođe rečeno da Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati rade na stvaranju zajedničkog obaveštajnog centra na strateški lociranom ostrvu Sokotra, koje pripada Jemenu. Pored toga, UAE su optuženi za izgradnju vazduhoplovne baze na jemenskom ostrvu Majun u blizini jugozapadne obale zemlje.

Oba ova događaja, kao i ilegalna putovanja turista iz Abu Dabija u Sokotru, u kojima su učestvovali izraelski turisti, zaobilazeći dozvolu vlade Jemena, izazvali su negodovanje rukovodstva Huta, koji su Emirate optužili za kršenje suvereniteta zemlje i međunarodnog prava.

„Obilasci na ostrvu Sokotra demonstriraju okupacione planove UAE, koji će zajedno sa cionistima dominirati jemenskim ostrvima, a takođe pokazuju svoje korake ka normalizaciji odnosa sa režimom“, navodi se u saopštenju.

Prethodno je hutski pokret zapretio napadom na Izrael ako se „uključi u bilo kakvu akciju protiv jemenskog naroda“. Jevrejska država je ozbiljno shvatila ovu pretnju, posebno u kontekstu još jedne runde palestinsko-izraelskog sukoba, raspoređujući PVO sisteme Iron Dome i Patriot u južnom gradu Eilatu.

Novi izraelski napad na Siriju pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube