Najnovije

NEPRIJATELJ PRETI RUSIJI: Turci napali SAA, velike snage se kreću prema frontu (VIDEO)

Na severu Sirije se zaoštrava situacija. Nakon što je ruska vojska uništila vođe terorističke grupe HTŠ, džihadisti planiraju da se osvete za svoj gubitak. I onda se pojavila turska vojska u svemu ovome.

DŽihadisti HTŠ (Foto: Jutjub)

Turska je napadom na SAA potvrdila savezništvo sa teroristima Hajat Tahrir Aš-Šam. Bespilotne letelice ruskih vazduhoplovnih snaga beleže prebacivanje velikih snaga militanata i teškog naoružanja turske vojske na front (vidi snimak dole).

Ankara je podržala džihadističke napade na vladine snage u Idlibu i započela prebacivanje teškog oružja za podršku teroristima.

Kako izveštava portal „Ruskaja Vesna“, juče je u provinciji Idlib u ruskom vazdušnom napadu je ubijeno nekoliko visoko rangiranih militanata HTŠ, uključujući portparola grupe Abu Halida Šamija.

Teroristički propagandisti odmah su zaurlali zbog potrebe za uzvratnim akcijama, a sam HTŠ izdao je službeno saopštenje u kojem preti da će se osvetiti sirijskim i ruskim vojnicima zbog smrti njihovih vođa.

DŽihadisti su najavili spremnost za napad na položaje vladinih i ruskih snaga. Ovde je sve sasvim očekivano i predvidljivo. Reakcija Ankare na ove događaje je najzanimljivija.

Turci su praktično pružili punu podršku HTŠ teroristima. Turske oružane snage izvele su zajedničke raketne i artiljerijske udare sa teroristima na položaje sirijskih vladinih snaga na jugu zone deeskalacije u Idlibu.

Takođe, turski samohodni artiljerijski sistemi gađali su vladine ciljeve u gradu Serakibu i okolini. Ukupno je ispaljeno više od 120 granata.

Pored toga, tokom protekle noći ekstremisti su, zajedno sa turskom vojskom, počeli da prikupljaju pojačanje i jačaju svoja uporišta na kontaktnoj liniji na granici zone deeskalacije.

U južnom delu zone deeskalacije u Idlibu, ruski izviđački dronovi zabeležili su premeštanje velikih jedinica militanata i teškog naoružanja turskih oružanih snaga radi izvođenja provokacija na području Serakiba.

Na svežim snimcima sa drona dole možete videti tursku samohodnu artiljeriju ,.

Ukupna slika onoga što se dešava podvlači grubo zanemarivanje rusko-turskog memoranduma o stabilizaciji situacije u zoni deeskalacije u Idlibu od strane Ankare.

Izjava Turske da se bori protiv terorizma u Siriji u svim oblicima i manifestacijama samo je glasna izjava i nema nikakve veze sa stvarnošću.

Erdogan je još jednom pokazao odanost teroristima u Siriji, pokušavajući da ih iskoristi za rešavanje svojih okupacionih planova.

Turska nije ispunila nijednu od svojih obaveza, posebno eliminisanje terorističkih grupa i stvaranje demilitarizovane zone duboke 15–20 kilometara od granice zone deeskalacije.

Ruske akcije otvoreno ukazuju na nespremnost da se pomiri sa terorističkom državom u Idlibu. U odsustvu stvarne akcije Turske da uništi teroriste, sirijska vojska i ruske vazduhoplovne snage preuzeće ovaj zadatak.

Kako je ukrajinska vojska upala u LNR i likvidirala vojnike Narodne milicije, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube