Najnovije

TURCI UHVAĆENI NA DELU: Rusi ih snimili kako prebacuju teroristima samohodne haubice na liniju fronta prema SAA! (VIDEO)

Turske oružane snage prevezle su tešku artiljeriju pravo na liniju fronta sa Sirijskom arapskom armijom (SAA) u severozapadnom sirijskom regionu Idlib, izvestila je "Rus Vesna.SU" 11. juna.

Ruski snimak. (Foto: Jutjub)

Snimak iz vazduha koje deli ruski jutjub kanal pokazuje nekoliko samohodnih haubica od 155 mm T-155 "Firtina" na liniji fronta na jugu Idliba. Sirijski opozicioni aktivisti otkrili su da je artiljerija raspoređena u gradu Karkor na severozapadu Hame.

Ranije tokom nedelje, turska artiljerija je gađala vladine gradove i sela u južnom Idlibu i severozapadnoj Hami kao odgovor na seriju ruskih i sirijskih udara. Tri komandanta Hajat Tahrir al Šama, faktičkog vladara Idliba, ubijena su u napadima zajedno sa još šest militanata.

SAA je reagovala na granatiranje gađanjem turske osmatračnice u južnom Idlibu i dva vozila u severozapadnoj Hami. Odgovor vojske nije se tu zaustavio. Sirijska artiljerija je danas granatirala turske pozicije u gradu Marzaf u južnom Idlibu. Prijavljeni su direktni pogoci.

Nedavna vojna dešavanja u Idlibu potvrdila su posvećenost Turske militantima u regionu, uključujući HTS i druge terorističke grupe. Neprijateljsko ponašanje Ankare ugrožava sporazum o prekidu vatre, koji je postignut prošle godine uz pomoć Rusije.

Asad znatno ojačao sirijsko vazduhoplovstvo! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube