Najnovije

BRITANSKI SPECIJALCI KREĆU U MISIJU PROTIV RUSIJE I KINE: Ovo su im ciljevi

Britanske specijalne snage krenuće u novu tajnu misiju protiv Rusije i Kine, piše Tajms pozivajući se na brigadira Marka Totena.

Britanska vojska (Foto: army.mod.uk)

Prema njegovim rečima, specijalne vazduhoplovne i brodske službe sprovodiće opasnije operacije protiv drugih država. Rekao je da će voditi "buduće specijalne snage" Britanskog marinskog korpusa, koje će pomagati specijalnim snagama u borbi protiv terorizma i suprotstavljanju plaćenicima širom sveta. Ova grupa će obuhvatiti četiri hiljade ljudi, piše list.

Prema rečima sagovornika Tajmsa, specijalne snage treba da se usredsrede na složenije i složenije misije protiv Rusije i Kine. Za ovo im je potrebno „znanje i iskustvo pravih stručnjaka“.

"A mi možemo izvršavati neke zadatke, poput, na primer, antiterorističkih aktivnosti na moru ili zajedničkih operacija, koje su teške i praćene većim rizicima", rekao je Totten.

Pretpostavlja se da specijalne snage mogu da rade zajedno sa britanskom obaveštajnom službom MI6. Oni će nadgledati vojne i obaveštajne jedinice Rusije i Kine.

Prema izvorima u vojsci, specijalne snage takođe mogu da obuče pomorske snage zemalja u blizini Južnokineskog mora za odbranu od Kine.

Krajem juna, britanski razarač Defender prešao je rusku granicu u blizini rta Fiolent na Krimu. Ruski granični brod je, nakon ponovljenih upozorenja, otvorio vatru sa upozorenjem, a avion Su-24M bombardovao je tok kretanja broda.

Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva i vladina kancelarija rekli su da je brod „mirno prošao teritorijalnim vodama Ukrajine i niko na njega nije pucao“, a Rusija je izvodila „vežbe“. Međutim, novinar na brodu razarača je potvrdio da je razarač namerno prešao granicu.

Šta se sprema u Nagorno-Karabahu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube