Najnovije

IZRAEL ISPALIO SALVU RAKETA NA SIRIJU: Eksplozije daleko odjeknule, PVO uradio sve što je mogao (FOTO/VIDEO)

Kasno uveče 19. jula, niz izraelskih udara pogodio je Alepo, oblast na severu Sirije, navodi Sirijska arapska novinska agencija.

Napad na Siriju (Foto: printskrin)

Vazdušni napadi su ciljali fabrike al-Safira, 21 km južno od grada Alepa. Kompleks, u kojem je Sirija skladištila deo svog hemijskog oružja pre dogovora iz 2013. godine, sada razvija i proizvodi konvencionalno oružje i municiju za sirijsku arapsku vojsku.

Prema sirijskim izvorima, sirijske arapske snage PVO presrele su nekoliko izraelskih projektila, navodno ne manje od tri.

Uprkos nekim uspešnim presretanjima, zabeleženo je nekoliko eksplozija u fabrikama al-Safire. Snimci eksplozija podeljeni su na društvenim mrežama.

Ovo nije bio prvi izraelski napad na al-Safiru. Dana 11. septembra 2020. godine niz izraelskih vazdušnih udara pogodio je vojni kompleks nanoseći ograničenu štetu.

Nedavni udari na Siriju deo su izraelske vojne kampanje "Rat između ratova". Kampanja treba da potisne Iran i njegove saveznike iz Sirije, kao i da ih spreči u razvoju njihovih ofanzivnih sposobnosti. Nijedan od ovih ciljeva još nije postignut.

Rusija testirala S 500! Ovo je najbrutalniji odgovor stelt avijaciji SAD. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji