Najnovije

TURSKA BAZA U CRNOM DIMU: Narod se digao protiv okupacije (VIDEO)

Stanovnici sirijske provincije Idlib održali su 22. jula u selu DŽebel al-Zavija veliki protest protiv razmeštanja turskih snaga na desetine lokacija u regionu i upotrebe Idliba kao baze za neprijateljstva protiv sirijske vlade.

Protest u Idlibu (Foto: Jutjub)

Besni ljudi su zapalili automobilske gume u blizini turskih kontrolnih punktova i blokirali puteve.

Ovi protesti stanovništva u Idlibu daleko su od izolovanih, čak i militanti prave nerede u provincijama, samo što je njihovo nezadovoljstvo obično povezano sa neisplaćivanjem plata od strane Turaka.

Pripadnici terorističkih formacija masovno napuštaju svoje položaje i ne pokoravaju se komandantima na terenu, zahtevajući poboljšanje uslova. Izvor portala Ruskaja Vesna je rekao da militantima već četvrti mesec nije isplaćen obećani novac, a uslovi u kojima se drže često su gori od siromašnih izbeglica iz kampa Al Hol.

Stanovništvo provincije je umorno od bezakonja i samovolje terorista.

Pored činjenice da militanti neprestano provociraju u naseljima, stanovnici Idliba su pod stalnom pretnjom ubistva, otmice ili pljačke proturskih grupa i turskih trupa.

Stalni život suočen sa humanitarnom katastrofom razlog je zbog kojeg narod Idliba živi u siromaštvu i svakodnevno mora da se bori za svoj opstanak.

Kako je Rusija prešla sa reči na dela, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube