Najnovije

PUTIN IZMENIO ZASTAVE RATNE MORNARICE: Napravio od njih relikvije, moraju da se brane životom!

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o mornaričkoj zastavi Ruske Federacije, neke zastave brodova flote su promenile konfiguraciju, a dokument je postavljen na zvaničnom portalu pravnih informacija.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Promene se tiču ordenskih zastava i zastava gardijskog ordenaa. Ako je ranije orden bio postavljen u gornjem levom uglu zastave, sada će on (ili nekoliko ordena) biti prikazan u centru Svetoandrejskog krsta, a visina ordena trebalo bi da bude jedna trećina širine zastava.

Uredba predviđa da brodovi ni pod kojim uslovima ne smeju spuštati pomorsku zastavu pred neprijateljem, a svaki član posade broda dužan je da „nesebično i hrabro, ne štedeći život, brani pomorsku zastavu u borbi“. Probijeno zastave treba zameniti drugim, a rezervne čuvati na posebno određenom mestu na brodu.

„U izuzetnim slučajevima, kada postoji neposredna opasnost da neprijatelj preuzme pomorsku zastavu i ne postoji realna mogućnost njene zaštite i spasavanja, pomorska zastava podleže uništavanju po naredbi komandanta broda“, kaže se u dekretu.

Dokument opisuje da se zastava ne podiže na brodovima koji su u popravci, konzervaciji ili modernizaciji, osim ako na njima ne živi posada.

„Da bi se očuvale i razvile istorijske tradicije, pomorske zastave brodova koji su se istakli u odbrani Otadžbine i bili isključeni iz mornarice, mogu se na brodovima čuvati kao relikvije“, kaže se u dokumentu.

Kako je Rusija prešla sa reči na dela po pitanju Donbasa, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji