Najnovije

AMERI DIGLI RUKE OD AVGANISTANA, ALI NE I OD SIRIJE: Kamioni samo pristižu, šta sada smeraju? (VIDEO)

Dok se Sjedinjene Države pripremaju da konačno povuku preostale trupe iz Avganistana, istovremeno nastavljaju da jačaju svoje vojno prisustvo u severoistočnoj Siriji.

Američka vojska. (Foto: Jutjub)

Dana 27. avgusta, veliki konvoj koalicije predvođene SAD-om ušao je u severoistočnu Siriju iz regije Irački Kurdistan.

Konvoj se sastojao od 50 kamiona koji su prevozili logističke potrepštine, vojnu opremu, građevinski materijal, municiju i oklopna vozila za koaliciju i njene saveznike, Sirijske demokratske snage (SDF).

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu, konvoj je krenuo u bazu koju je okupirala koalicija predvođena SAD-om u blizini grada Tel Beidar u severnom delu al-Hasake. Koalicija možda planira proširenje baze.

Prošlog meseca, sirijski izvori vesti otkrili su planove koalicije predvođene SAD-om o proširenju baze koja se nalazi u blizini grada al-Šadadi u južnom delu al-Hasake.

Uprkos zvaničnom poricanju, koalicija koju predvode SAD pojačava svoje prisustvo na severoistoku Sirije od početka ove godine.

U nedavnom intervjuu za Ej-Bi-Si NJuz o haotičnom povlačenju iz Avganistana, američki predsednik DŽo Bajden tvrdio je da Amerika "nema trupe u Siriji". Ipak, nedavni izveštaj Si-En-En-a potvrđuje da je najmanje 900 američkih vojnika još uvek prisutno u severoistočnom regionu zemlje.

Gde je nestao vođa Talibana? Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji