Najnovije

TURCI LETE U VAZDUH: Vikiliks otkrio istinu o Idlibu

U noći 11. septembra, tri turska vojnika su poginula, a tri su povređena kada je jedna turska vojna kolona raznesena improvizovanom eksplozivnom napravom u Kafer Haji. Pro-turski militanti okrivili su grupu Abu Bakr al-Sidik za miniranje konvoja turskih snaga. Ovo izveštavaju lokalni mediji i blogeri.

Turci lete u vazduh (Foto: Jutjub)

Napadi na tursku vojsku se redovno događaju, militanti miniraju oklopna vozila minama, gađaju iz bacača granata i protivtenkovskih raketnih sistema iz zaseda.

Komentarišući vesti o poslednjem napadu, mnogi Sirijci su pisali poziv Turskoj da napusti Idlib.

„Kako mogu da nas zaštite ako ne mogu da se zaštite“, napisao je jedan korisnik Tvitera.

Prema navodima opozicionog lista Baladi NJuz, u Kafer Haji, služba bezbednosti grupe Hajat Tahrir aš Šam (HTŠ) rasterala je demonstracije protiv akcija militanata Islamske partije Turkestana, koji su prethodno uhapsili lokalno stanovništvo koje je odbilo da da njihove domove teroristima.

U Idlibu se pogoršava i epidemiološka situacija. Majd Kilani, član istraživačkog centra Jusoor iz Idliba, rekao je za Al Monitor: "Humanitarna situacija u Idlibu je katastrofalna kako se približava novi talas koronavirusa".

Tursko pokrajinsko rukovodstvo je neaktivno.

Juče je neprofitna organizacija Vikiliks tvitovala da je Idlib najveće sigurno utočište Al-Kaide, pozivajući se na američkog oficira za nacionalnu bezbednost Breta Mekgerka.

Napomenuo je da oružje Idlibu isporučuje turska strana, ali se ne kontroliše njihovo širenje.

Zamenik regionalnog humanitarnog koordinatora UN za Siriju rekao je da sve više stanovnika beži iz provincije Idlib zbog nesposobnosti Turske da osigura bezbednost u regionu.

Kako je vojska DNR napala NJujork i dronom uništila ukrajinsku poѕiciju, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji