Najnovije

AMERIČKA NOĆNA MORA: Smrtonosna ruska kombinacija

Ruski jurišni dron "Ohotnik" dokazuje superiornost Moskve na nebu nad Vašingtonom, piše italijanski medij L'AntiDiplomatico.

Ohotnik (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Prema mišljenju autora članka, bespilotne letelice će imati odlučujuću težinu u uslovnom ratu budućnosti. A najnapredniji modeli opremljeni stelt tehnologijom uskoro će moći da se izjednače sa najsavremenijim lovcima.

U članku se napominje da razvoj ruskih bespilotnih letelica izaziva ozbiljnu zabrinutost SAD. Istovremeno, američka vojska doživljava, prema rečima italijanskog novinara, „objektivne ekonomske poteškoće“ i „zaostajanje za Rusijom na nekoliko frontova odjednom“.

„Čini se da se dominacija SAD na nebu bliži kraju. Rusija, kao i Kina, napreduju i neće stati”, naglašava se u članku.

Kolumnista lista je istakao "smrtonosnu rusku kombinaciju" bespilotne letelice Ohotnik, koju je takođe nazvao "američka noćna mora", i lovca Su-57 pete generacije.

Radeći u tandemu, oba vazduhoplova se savršeno nadopunjuju, navedeno je u tekstu.

„Dron proširuje radarsko polje lovca i omogućava mu da pogodi neprijatelja bez ulaska u njegovu zonu PVO“, objasnio je novinar.

Svoj prvi zajednički let sa lovcem Su-57 Ohotnik je izveo u jesen 2019. Polusatni let izveden je u okviru programa ispitivanja Ohotnik i prošao je "u automatizovanom režimu u punoj konfiguraciji sa pristupom dežurnoj zoni", saopštila je tada pres služba Ministarstva odbrane Rusije.

Ohotnik, koji je razvio Konstruktorski biro Suhoj, postaće prvi teški dron sa udarnim funkcijama u oružanim snagama Ruske Federacije.

Napravljen je po šemi "letećeg krila" uz upotrebu posebnih materijala i premaza, što ga čini praktično nevidljivim za opremu za detekciju radara.

Osim toga, opremljen je opremom za optičko-elektronsko, radiotehničko i druge vrste izviđanja, kao i turbo-mlaznim motorom AL-31, koji se koristi, takođe, na lovcima Su-27.

Istovremeno, na krilu drona nema karakterističnih nosača za oružje, pa se sredstva za uništavanje nalaze unutar trupa.

Koji moćni PVO sistem dobija ukrajinska vojska, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji