Najnovije

KO NE DOZVOLJAVA VAGNEROVCIMA RAD U AFRICI? Zaharova ruši zapadni kolonijalizam

Odnos Evropske unije prema drugim zemljama izgrađen je na kolonijalnoj viziji sveta, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Marija Zaharova (Foto: RIA Novosti)

Prema rečima ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, šef evropske diplomatije Žosep Borelj je pozvao Rusku Federaciju da "ne radi" u Africi u sferi bezbednosti, jer je ovo mesto zauzeto.

„Što se tiče gospodina Borelja i njegovog razumevanja o tome šta je oblast odgovornosti EU, grešite kada kažete da su zaboravili da je kolonijalizmu došao kraj.

Ne samo da nisu zaboravili, nažalost, živeli su u ovoj paradigmi, ne zaboravljajući to ni minut. NJihove spoljne izjave odnosile su se na nešto drugo, ali njihovi odnosi sa drugim zemljama bili su upravo izgrađeni na ovoj viziji sveta”, rekla je ona.

"Nažalost, kolektivni Zapad daje sebi prava, između ostalog, da se bavi sudbinom sveta, kada svet to ne traži", dodala je Zaharova.

Podsećamo, predsednik i vlada Malija su angažovali privatnu vojnu kompaniju Vagner iz Rusije za borbu protiv terorizma i obezbeđenje državnih zvaničnika.

Rezultate izbora u Nemačkoj pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube