Najnovije

TREĆI KINESKI NOSAČ AVIONA: Ratni brod nove generacije, katapultiraće avione kao amerikanci (VIDEO)

Novi kineski nosač aviona sa tehnologijom koja je skoro jednaka onoj koju poseduju američki nosači najnovije generacije, mogao bi da bude završen i porinut u reku Jangce već u februaru sledeće godine, navodi se u današnjoj analizi američkog istraživačkog centra napravljenoj na osnovu satelitskih snimaka.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Na snimcima brodogradilišta Ðiangnan u Šangaju koje je analizirao Centar za strateške i međunarodne studije iz Vašingtona (CSIS) može se videti skoro završen kineski nosač aviona poznat samo kao Tip 003, prenosi CNN.

U analizi se navodi da je, sudeći po satelitskim snimcima, instalacija glavnih spoljnih i unutrašnjih komponenti, uključujući i pogonsko odeljenje i sisteme za lansiranje aviona ili završena ili na skoro pri kraju.

Pre nego što brod bude porinut u reku Jangce preostalo je da se instaliraju još samo neki elementi kao što su radarski i sistemi naoružanja, tvrde američki analitičari.

-Na osnovu dostupnih informacija i uočenog napretka u brodogradilištu Điangnan, procenjuje se da će Tip 003 biti porinut za otprilike tri do šest meseci. Kada bude spreman, ovaj brod će biti treći kineski nosač aviona i drugi koji je proizveden u toj zemlji, navodi se u današnjem komentaru CSIS.

Vojni eksperti kažu da će Tip 003 za razliku od svojih sestrinskih brodova Liaoning i Šandonga, imati napredniju tehnologiju lansiranja aviona tzv. sistem katapulta koji koriste i američki nosači aviona.

Britanska doktorka iznela šokantne podatke o nus pojavama od vakcina, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji