Najnovije

BELORUSIJA ŠALJE VOJSKU U SIRIJU: Otkriveno kakav zadatak imaju da ispune (FOTO)

Ruski premijer Mihail Mišustin naložio je Ministarstvu odbrane i Ministarstvu spoljnih poslova Rusije da pregovaraju i potpišu sporazum sa Belorusijom o saradnji u pružanju pomoći Siriji, objavljeno je na zvaničnom internet portalu pravnih informacija.

Beloruska vojska (Foto: RIA Novosti)

„Odobriti nacrt sporazuma između Vlade Ruske Federacije i Vlade Republike Belorusije o saradnji u oblasti humanitarne pomoći Sirijskoj Arapskoj Republici koji je podnelo Ministarstvo odbrane Rusije, usaglašen sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije i dr. zainteresovanih saveznih organa izvršne vlasti, Vrhovnog suda Ruske Federacije, Istražnog komiteta Ruske Federacije i prethodno razrađenih sa beloruskom stranom. Zadužiti Ministarstvo odbrane Rusije da zajedno sa beloruskom stranom obavi razgovore sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije i, nakon postizanja sporazuma, potpiše pomenuti sporazum u ime Vlade Ruske Federacije, omogućavajući izmene u priloženom nacrtu koji nisu fundamentalne prirode“, kaže se u dokumentu.

„Ovaj sporazum reguliše pitanja u vezi sa učešćem beloruskog vojnog kontingenta zajedno sa relevantnim jedinicama Oružanih snaga Ruske Federacije u pružanju humanitarne pomoći na teritoriji Sirijske Arapske Republike. Beloruski vojni kontingent je uključen u izvođenje aktivnosti isključivo u humanitarne svrhe van zone borbenih dejstava“, navodi se u nacrtu dokumenta.

Ističe se da „za učešće u aktivnostima pružanja humanitarne pomoći Sirijskoj Arapskoj Republici beloruska strana šalje svoj vojni kontingent do 200 ljudi“.


Foto: Vlada Ruske Federacije

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube