Najnovije

HUTI IZGUBILI TERITORIJU: Saudijci najavili kraj borbe sa Ansar Alahom

Komanda jemenskih oružanih snaga saopštila je da je vojska ponovo zauzela područja južno od provincije Marib kao tokom sukoba sa Hutima iz pokreta Huti Ansar Alah.

Huti (Foto: Jutjub)

„Jedinice vojske i narodnih snaga otpora pokrenule su kopneni ofanzivni napad i uspele da zauzmu položaje u oblastima Jamin Al Rada i Al Falih, gde su bili stacionirani pobunjenici Huti koje podržava Iran“, saopštio je pres centar jemenskih vladinih snaga.

Desetine Huta je ubijeno i ranjeno u sukobima, a njihova vojna vozila i oprema su uništeni ili ozbiljno oštećeni, navodi se u saopštenju za javnost. Prema izvorima kanala Al Arabija, 40 pripadnika Ansar Alaha ubijeno je tokom jemenskih vojnih operacija zapadno i južno od Mariba.

Juče je načelnik generalštaba jemenske vojske Sagir Bin Aziz rekao da će vladine snage, uz podršku koalicije koju predvodi Saudijska Arabija, uskoro okončati bitku sa Ansar Alahom.

Borbe u Maribu intenzivirane su 14. februara nakon što su vojska i provladine naoružane formacije pokrenule napade na tri fronta u južnim i zapadnim delovima ključne provincije na severoistoku zemlje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji