Najnovije

JAHAČI NUKLEARNE APOKALIPSE STIGLI U SIRIJU: Ruski signal za NATO brodove

Lovci MiG-31K sa hipersoničnim raketama Kinžal i nosači raketa dugog dometa Tu-22M3 doleteli su u vazdušnu bazu Hmejmim u sirijskoj Latakiji radi učešća u velikim mediteranskim manevrima ruske mornarice. Tokom leta iz baza, posade Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije prešle su više od 1.500 km.

Tu-22 (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Prethodno su na Mediteran stigle grupe nosača aviona NATO-a, uključujući nosač aviona Hari Truman američke ratne mornarice, nosač aviona Šarl De Gol francuske ratne mornarice i nosač aviona Komte idi Kavour italijanske ratne mornarice, u pratnji ratnih brodova i pomoćnih plovila. Oni su stigli da posmatraju, poksžu snagu NATO-a i vrše pritisak tokom pomorskih vežbi međuflotne grupacije ruske ratne mornarice.

Iznad snaga NATO mornarica počinju da deluju najmoćniji ruski nosači raketa sposobni da nose nuklearno oružje, kao i ultra-brzi presretači MiG-31K sa hipersoničnim raketama „Kinžal“.

Treba napomenuti da je u velikim manevrima ruske mornarice uključeno preko 140 brodova i plovila, i više od deset hiljada vojnika.

Serija vežbi pod opštim rukovodstvom glavnokomandujućeg Ratne mornarice Rusije Nikolaja Jevmenova obuhvatiće vode mora koje graniči sa teritorijom Rusije, kao i operativno važna područja Svetskog okeana. Odvojene vežbe biće održane u vodama Sredozemnog, Severnog, Ohotskog mora, u severoistočnom delu Atlantskog okeana i u Tihom okeanu, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane Rusije.

Pogledajte kako Vazdušno-kosmičke snage Rusije raspoređuju udarne trupe u Siriji:

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji