Najnovije

VUČIĆ POTVRDIO: Srbija planira da kupi francuske lovce

Srbija planira da nabavi francuske borbene avione Rafal, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić za Rojters, što, prema navodima britanske novinske agencije, eksperti vide kao "najnoviji znak da se Beograd distancira od tradicionalnog snabdevača oružjem i saveznika Rusije".

Rafal (Foto: Jutjub)

"Pregovarali smo o ovoj kupovini 12 novih aviona godišnje i takođe planiramo da kupimo još 12 korišćenih aviona iz druge zemlje", kazao je Vučić.

Srbija i "Dasault Aviejšn", francuska kompanija za proizvodnju vojnih i poslovnih aviona, razgovarali su o kupoprodaji 12 aviona, objavio je francuski "Tribjun vikli" prošle nedelje.

Rojters podseća da je pre tri godine Srbija kupila Mistral, francuski sistem zemlja-vazduh, a 2016. godine je kupila helikoptere od "Erbasa".

"Zainteresovani smo nabavku Rafala, gledamo najbolji način da ih kupimo, a da ne ugrozimo naše javne finansije", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da Beograd takođe razmatra kupovinu dodatnih aviona kako bi zamenila letelice napravljene u bivšoj Jugoslaviji.

O novoj jedinici ukrajinske vojske pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji