Najnovije

PRESEK STANJA: Ruska vojska uništila krupnu isporuku američkog oružja i oborila ukrajinski Su-25 (VIDEO)

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom jučerašnjeg dana ruska avijacija oborila ukrajinski avion Su-25, kao i da su snage PVO oborile 14 neprijateljskih dronova.

Foto: RIA

Prema rečima portparola ruskog odbrambenog resora Igora Konašenkova, ukrajinski avion oboren je tokom vazdušne borbe sa ruskim avionima nad mestom Belicko u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Takođe je rekao i da je ruska avijacija tokom dana gađala i četiri komandna centra ukrajinske vojske, 47 lokacija sa ljudstvom i vojnom tehnikom, a uništeno je i jedno skladište municije u okolini mesta Drobiševo.

„Kao rezultat bombardovanja uništeno je preko 270 ekstremista, onesposobljeno 52 jedinice vojne tehnike“, rekao je Konašenkov.

Sa druge strane, visokopreciznim naoružanjem pogođena su još tri komandna centra, osam skladišta sa municijom i naoružanjem, a gađane su i 36 lokacije gde se nalazila ukrajinska vojska i vojna tehnika.

Ti objekti nalazili su se u Nikolajevskoj oblasti, u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici.

Uništeno oružje iz Amerike i Evrope

Ruska vojska je svojim visokopreciznim naoružanjem uspela da uništi veliku količinu oružja koju je ukrajinska vojska dobila od Evrope i SAD, izjavio je Konašenkov.

Ta partija naoružanja uništena je raketama „Kalibar“, koje su ispaljene sa brodova. Takođe, „kalibrima“ je uništen i rezervoar sa gorivom koje se nalazilo u Odesi, a koje je služilo za snabdevanje ukrajinskih ekstremista.

Sa druge strane, artiljerijskim naoružanjem uništeno je 77 komandna centra ukrajinske vojske, 43 artiljerijske jedinice, kao i 10 skladišta sa municijom.

Takođe, uništen je i PVO sistem Buk-M1, dve baterije sistema „Grad“, a gađano je i 602 lokacije sa ljudstvom i vojnom tehnikom.

Na društvenim mrežama dat je izveštaj sa ratišta na istoku Ukrajine, u Harkovskoj oblasti i Donbasu. Izveštaj i mapu pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji