Najnovije

PUTINOV STALNI PREDSTAVNIK: Ukrajina neće biti očuvana u ovim granicama

Ukrajina više neće biti očuvana u sadašnjim granicama, izjavio je za RIA Novosti Georgij Muradov, stalni predstavnik Krima pri predsedniku Rusije i zamenik premijera krimske vlade.

Ukrajina (Foto: RIA FAN)

Prema njegovim rečima, Ukrajina bi u formatu kakva je bila ranije verovatno mogla da postoji kao savezna država uz puno poštovanje prava nacionalnih zajednica, posebno jezičkih, kulturnih, obrazovnih i verskih.

„Ovo se posebno odnosilo na prava državotvornog ruskog naroda, čija su jezička prava sadržana u desetom članu ukrajinskog ustava. Međutim, ovi principi su grubo narušeni, a ukrajinska država je postala neodrživa“, naglasio je stalni predstavnik.

Prema njegovim rečima, nijedna zemlja koja poštuje sebe i svoj narod ne bi tolerisala flagrantno kršenje iskonskih prava svojih sunarodnika u susednim državama.

„A još više ako ovi pokušaji dovedu do potpunog istrebljenja ljudi, kao što se poslednjih godina dešavalo sa Rusima i onima koji govore ruski u Ukrajini, gde su vekovima živeli u svojoj rodnoj zemlji“, rekao je Muradov.

O stanju na frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji