Najnovije

RUSKA DOMINACIJA! "Sarmat" nema konkurenciju u svetu! (VIDEO)

Ruski strateški raketni kompleks "Sarmat" nema sebi sličnog u svetu, izjavio je televiziji "Zvezda" komandant Strateških raketnih snaga Sergej Karakajev.

Foto: RIA

"Danas, kao prvo, treba govoriti o kompleksu "Sarmat" kao o jedinstvenom kompleksu koji nema sebi sličnog u svetu. Pod dva, to je kompleks koji je napravila vojna industrija Rusije koja danas ni od čega ne zavisi, a u budućnosti - njena eksploatacija, podrška, modifikacija su u našim rukama. Cilj je - čuvanje granica naše otadžbine", istakao je Karakajev.

Ranije je Sergej Karakajev izjavio da "Sarmat" može da leti preko Južnog i Severni pol, kao i drugim putanjama. Prema rečima komandanta, protivraketna odbrana protiv "Sarmata" neće postojati narednih decenija.

S kosmodroma Pleseck izvedeno je 20. aprila prvo lansiranje interkontinentalne balističke rakete „Sarmat" u okviru državnog programa testiranja. Vojni resor je objavio da su potvrđene sve očekivane karakteristike rakete tokom svih etapa leta, a da su probni borbeni blokovi stigli u predviđenu oblast poligona Kura na Kamčatki.

Nakon završetka programa ispitivanja raketni kompleks „Sarmat“ će postati deo naoružanja Strateških raketnih snaga Rusije. U Užurskoj raketnoj jedinici u Krasnojarskom kraju već je u toku priprema glavnog raketnog puka koji će upravljati novim raketnim kompleksom. Napredni kompleks „Sarmat“ zameniće rakete „Vojevoda“.

Kako Rusi uništivaju vojnu bazu Ukrajinaca možete pogledati OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube