Najnovije

ŠOJGU IZNEO PODATKE: Objavio ukrajinske gubitke

Tokom aktivnih ofanzivnih operacija ruskih snaga na području Lisičanska i Severodonjecka, ukupni gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su 5469 ljudi, uključujući nepovratne 2218, sanitarne 3251, otkriva ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, prenosi TASS.

Sergej Šojgu (Foto: RIA Novosti)

U roku od dve nedelje opkoljene su i likvidirane grupe u „Gorskom kotlu“ u oblastima Lisičansk i Severodonjeck, a 25 naselja uzeto pod kontrolu. Šojgu je dodao da je ukupno, kao rezultat aktivnih ofanzivnih operacija, 670 kvadratnih kilometara teritorije uzeto pod kontrolu.

Ruski ministar odbrane je rekao da su Oružane snage Ukrajine u borbama za Lisičansk izgubile 12 aviona, 6 protivvazdušnih raketnih sistema i 39 tenkova koji su ostali u gradu. Pored toga, tokom operacije uništeno je 166 oruđa poljske i minobacačke artiljerije, kao i 216 ukrajinskih vozila različite namene.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je 3. jula izvestio predsednika Vladimira Putina o preuzimanju kontrole nad celom teritorijom Luganske Narodne Republike (LNR), uključujući Lisičansk i obližnje gradove i sela. Ukrajinski lider Vladimir Zelenski je zauzvrat potvrdio da je komanda ukrajinske vojske povukla trupe iz Lisičanska.

Proces '’dešejtanizacije'’ Ukrajine pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube