Najnovije

DRONOVIMA NAPADNUTA AMERIČKA BAZA: Nalazi se na putu koji služi kao vitalna veza

Kompleks američkih trupa i sirijskih opozicionih boraca koje podržavaju SAD na istoku Siriji napadnut je danas dronovima, saopštila je američka vojska i dodala da nema žrtava i da nije pričinjena materijalna šteta.

Foto: public

Američka vojska je navela da se napad dogodio u blizini baze Al-Tanf blizu mesta u pograničnom području između Sirije, Jordana i Iraka.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, preneo je AP.

Američke i koalicione trupe nalaze se u Al-Tanfu da bi obučile sirijske snage kako da sprovode patroliranje u cilju suzbijanja delovanja ekstremista iz Islamske države.

Baza se nalazi na putu koji služi kao vitalna veza za snage koje podržava Iran, a proteže se od Teherana pa sve do Libana.

U saopštenju vojske se navodi da su koalicione trupe u koordinaciji sa opozicionim borcima poznatim kao Magaveir al-Tovra odgovorile na napad višestrukih bespilotnih vazdušnih sistema u blizini baze Al-Tanf.

General-major DŽon Brenan, komandant Kombinovanih združenih operativnih snaga, rekao je da koaliciono osoblje zadržava pravo na samoodbranu i da će preduzeti odgovarajuće mere da zaštiti svoje snage.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji