Najnovije

JAPAN RASPOREDIO RAKETE: Mogu da pogode Kinu

Japan razmatra raspoređivanje 1.000 krstarećih raketa dugog dometa, kako bi povećao svoju sposobnost za reagovanje u slučaju eventualnog napada Kine, izvestio je danas dnevni list „Jomiuri”.

Japanska vojska (Foto: Jutjub)

Kako navodi list pozivajući se na izvore iz vlade, postojeće rakete bi bile modifikovano, kako bi se njihov domet sa 100 kilometara povećao na 1.000, prenosi agencija Rojters.

Oružje, lansirano sa brodova ili iz aviona, bilo bi stacionirano uglavnom oko južnih ostrva Nansei i moglo bi da stigne do obalnih područja Severne Koreje i Kine, navodi japanski list, javlja Tanjug.

Britanska agencija navodi da predstavnici japanskog ministarstva spoljnih poslova nisu odgovorili na zahtev za komentar ovog izveštaja japanskog lista.

Regionalne tenzije porasle su ranije ovog meseca nakon posete predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi Tajvanu, koji Kina smatra svojom teritorijom.

Nakon posete Pelosi, Peking je izvodio vojne vežbe i lansirao rakete u blizini Tajvana i u ekskluzivnu ekonomsku zonu Japana.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izbor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji