Najnovije

ŽESTOK NAPAD NA AMERE Ima poginulih i ranjenih

Najmanje jedan američki vojnik lakše je ranjen, dok su tri pripadnika milicije koje podržava Iran ubijena danas u Siriji, u drugom uzastopnom danu sukoba , saopštila je vojska SAD, a prenosi Rojters.

Sirija. (Foto: Pravda)

Najnovija razmena vatre pokazuje da vojne tenzije rastu, čak i trenutku diplomatskih napora između Teherana i Zapada, kojim se želi obnavljanje nuklearnog sporazuma Irana sa velikim silama iz 2015., navodi britanska agencija.

Do novog sukoba je došlo dan nakon što je američki predsednik DŽozef Bajden odobrio vazdušne uadre vojske SAD u Siriji, na skladište municije i druge objekte koje koriste grupe povezane sa iranskom Revolucionarnom gardom (IRGC).

Američka vojska je saopštila da su milicije koje podržava Iran izvele tokom noći dva odvojena napada na njene baze u Siriji.

Nekoliko raketa palo je unutar perimetra lokacije Konoko na severoistoku Sirije, a ubrzo je usledila raketna paljba u blizini lokacije Grin Vilidž, navodi se u saopštenju.

Nakon toga usledio je odgovor SAD iz helikoptera koji su, prema prvim procenama, ubili dva ili tri militanta koji su izvršili jedan od napada, navodi se u saopštenju.

Najnoviji napadi milicija za koje se sumnja da ih podržava Iran mogli bi biti odmazda za Bajdenove vazdušne napade u utorak, prenosi Rojters.

Vazdušni udari koje je u utorak izvela američka vojska, ciljali su grupe koje podržava Iran u Deir al-Zoru u Siriji, navodi se u saopštenju Centralne komande SAD.

Američka vojska je saopštila da je „udar u istočnoj Siriji bio odgovor na napade grupa koje podržava Iran na američke snage u Siriji 15. avgusta".

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji