Najnovije

SRUŠIO SE SIRIJSKI VOJNI HELIKOPTER: Pao direktno na stambeni blok u Hami, ima mrtvih! (FOTO)

Ovo je bio drugi sirijski ratni vazduhoplov koji se srušio ove nedelje i treći ove godine

Helikopter. (Foto: pixabay. com)

Sirijski vojni helikopter srušio se u gradu Hama, poginula su tri pilota. Transportni helikopter Mi-8/17 Sirijskih arapskih vazduhoplovnih snaga (SyAAF) srušio se u gradu Hama.

Vojni izvor rekao je državnoj Sirijskoj arapskoj novinskoj agenciji da je helikopter bio na trenažnom naletu kada je pao zbog "tehničkog kvara". Helikopter se srušio pravo na brojne stambene zgrade u severoistočnom delu grada Hame.

Posada helikoptera, pilot pukovnik Toni Ganam, kopilot kapetan Taher Mahmud i inženjer leta poručnik Ibrahim Gazi, svi su poginuli u nesreći. Međutim, nijedan civil nije povređen. SyAAF koristi više od 40 helikoptera Mi-8/17, koji se uglavnom koriste za transport, vazdušne operacije i vatrenu podršku.

Ovo je bio drugi sirijski ratni vazduhoplov koji se srušio ove nedelje i treći ove godine. Dana 15. februara, borbeni avion MiG-23UB srušio se u blizini vazdušne baze Šajrat u istočnom Homsu zbog tehničkog kvara. U nesreći su poginuli i pilot i kopilot. Nedavno, 2. septembra, borbeni avion MiG-21 srušio se u predgrađu Kalidije u severnoj oblasti Suvajda, takođe zbog tehničkog kvara. Pilot je preživeo sa lakšim povredama posle katapultiranja.

SyAAF je i dalje veoma aktivna uprkos veoma ograničenim resursima. Rusija je snabdela ratno vazduhoplovstvo rezervnim delovima, municijom i tehničkom podrškom. Ruski vojni savetnici  takođe obučavaju sirijske pilote.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube