Najnovije

Ukrajinska vojska u LNR koristila novi tip raketa za „Himars“

Ukrajinska vojska je počela da koristi nove tipove raketa za višecevne bacače raketa „Himars“ prilikom granatiranja Luganske Narodne Republike (LNR), rekao je Sputnjiku oficir iz predstavništva LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju Aleksej Getmanski.

Foto: Jutjub

„To je drugo naselje na koje su bacili ovaj tip raketa. Raketa M30 se lansira iz sistema M142 ‘Himars’. Predstavništvo LNR u Zajedničkom centru je pre neki dan zabeležilo upotrebu ove vrste raketa u gradu Brjanka, a danas su se one koristile i u gradu Starobeljsk“, izjavio je Getmanski.

Prema njegovim rečima, novi tip raketa se razlikuje po tome što je punjen gelerima, odnosno kuglicama malog prečnika od volframa. Takav tip raketa se koristi za uništavanje neprijateljske vojske, ali s obzirom na to da je jedna pala u centar grada, u kome nema vojnih objekata, znači da su cilj, prema rečima oficira, bili civili.

Ruske trupe uništile dva ukrajinska bataljona koja su htela da zauzmu Kahovsku hidroelektranu! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji