Najnovije

JEDINI NAČIN DA SE IZBEGNE SVETSKI SUKOB: Ovo se ne uklapa u glavnu tezu Zapada

Zapadne zemlje guraju svet u globalni rat. A samo potpuna i konačna pobeda Rusije garantovaće sprečavanje svetskog sukoba, izjavio je 1. novembra zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

NATO i Rusija (Ilustracija: Ruskaja Vesna)

„Poznata je teza zapadnih zemalja: „Rusiji se ne može dozvoliti da dobije rat'’. Šta to zaista znači? Ako ne pobedi Rusija, onda, će po svemu sudeći, Ukrajina. Kao cilj Ukrajine u ratu je kijevski režim je naveo vraćanje svih teritorija koje su joj ranije pripadale. Odnosno njihovo oduzimanje od Rusije. To je pretnja postojanju naše države i kolapsu današnje Rusije“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 27. oktobra, tokom svog govora u diskusionom klubu Valdaj, naveo cilj zapadne nuklearne retorike. Ruski lider je istakao da to leži u želji SAD i evropskih zemalja da izvrše pritisak na sve članice međunarodne zajednice da se suprotstave Rusiji. Istovremeno, Putin je rekao da ta zemlja nema nijedan politički ili vojni razlog da pokrene nuklearni napad na Ukrajinu.

Lavrov je 24. septembra najavio da će Rusija proširiti primenu svoje nuklearne doktrine na svoje nove teritorije (Republike Donbasa, Zaporošku i Hersonsku oblast).

Da li Rusija može da uništi borbenu sposobnost Ukrajine, saznajte OVDE.

Izvor: Pravfa

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube