Najnovije

"Ruska vojska će odneti pobedu nad Ukrajinom do kraja leta 2023."

Rusija će odneti vojnu pobedu nad Ukrajinom do kraja leta 2023. godine, rekao je penzionisani američki obaveštajac i vojni analitičar Skot Riter.

U intervjuu američkom novinaru Endrjuu Napolitanu, on je izjavio da se Oružane snage Rusije tokom narednih 7-8 meseci ka pobedi neće kretati ni brzo ni lako, ali da mislim da će Rusi ipak odneti vojnu pobedu pre početka naredne jeseni.

Pritom je posebno naglasio: „U Ukrajini je ruska vojska nepobediva“.

On je istovremeno uveren da do tada neće biti nikakvih pregovora.

Riter ukazuje da je„Varšava je zainteresovana za zapadnu Ukrajinu, za one teritorije i gradove koji su bili deo Poljske 1939. godine. Ali, poljska vojska trenutno nema profesionalnu obuku niti dovoljno iskustva u borbenim dejstvima. Zato će poljska vlada potrebne jedinice poslati u zapadnu Ukrajinu, da navodno pomognu vladi Ukrajine, a one će potom zauzeti taj deo ukrajinske teritorije“.

Riter navodi da desetine hiljada poljskih vojnika već ratuju u redovima ukrajinskih Oružanih snaga i pretpostavlja da će upravo oni biti prvi poslati na zapad Ukrajine.  A do nje će stići bez ikakvih prepreka jer neće morati ni da presecaju državnu granicu.

Šef Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD - general Mark Mili - pozvao je Ukrajinu da iskoristi usporavanje neprijateljstava tokom zime kao „prozor“ za pregovore sa Moskvom.

Nasuprot njemu, britanski ministar odbrane Ben Volas pozvao je Kijev da "nastavi ofanzivu i u zimskim mesecima“.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji