Najnovije

Putin: „Imperator Aleksandar III“ po mnogim karakteristikama nema pandana u svetu, stižu još četiri

Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovao je putem video-linka u ceremoniji podizanja zastave i porinuća nuklearne podmornice „Imperator Aleksandar III“.

Kako je istakao ruski predsednik, nova podmornica po mnogim katarketistikama nema pandana u svetu. On je istakao doprinos preduzeća Ujedinjene brodograditeljske korporacije - konstruktorskog biroa Rubin i fabrike Sevmaš u izgradnji nuklearne podmorničke flote.

"Najnoviji nuklearni nosači raketa, koji se tamo projektuju i grade, po mnogo čemu nemaju pandane u svetu“, rekao je šef države.

Rusija će povećati tempo i obim izgradnje brodova, različitih klasa.

„Povećaćemo tempo i obim izgradnje brodova različitih projekata, opremićemo ih najsavremenijim naoružanjem, sprovesti operativnu i borbenu obuku mornara, uzimajući u obzir stečeno iskustvo, uključujući i tokom specijalne vojne operacije“, rekao je šef ruske države.

Putin je istakao da će u okviru aktuelnog programa naoružanja biti izgrađene još četiri podmornice, koje će štititi zemlju u narednim godinama.

Nuklearna podmornica "Imperator Aleksandar III" je sedmi nosač raketa iz porodice ruskih podmornica "Borej-A". Oni mogu da nose 16 interkontinentalnih balističkih raketa "Bulava".

ZELENSKI OBJAVIO FOTOGRAFIJE BAHMUTA: Nema mesta koje nije obliveno krvlju (FOTO)

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube