Najnovije

POTVRĐENO: Zelenski nije taj koji donosi odluke u Kijevu

Izjava američkog predsednika DŽozefa Bajdena o pripremi Oružanih snaga Ukrajine za kontraofanzivu potvrđuje da odluke u Kijevu ne donosi predsednik Vladimir Zelenski, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, ptrnose RIA Novosti.

Vladimir Zelenski (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

"Pa ko odlučuje šta se dešava na Bankovoj (ulici u Kijevu, gde se nalaze najviši organi vlasti. - prim. red.)? Razumemo da to nije Zelenski, iako se pretvara da donosi ove odluke. Ma ne Predsednik O tome šta ga čeka na prolećerekao je predsednik SAD“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, nova serija naoružanja iz Sjedinjenih Država vredna 2,5 milijardi dolara, koja uključuje oklopna vozila, artiljeriju i municiju, namenjena je da pomogne u sprovođenju Bajdenovih planova.

Bajden je u sredu, najavljujući slanje 31 tenka M1 Abrams Kijevu, najavio pripremu Oružanih snaga Ukrajine za kontraofanzivu.

Moskva je prošlog proleća poslala notu zemljama članicama NATO-a zbog prebacivanja naoružanja ukrajinskim trupama. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov upozorio je da će sve pošiljke koje sadrže vojnu opremu postati legitimna meta ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga.

Vapaj ranjenih vojnika u Bahmutu pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji