Najnovije

DVE MOĆNE LETELICE STIŽU U VOJSKU SRBIJE: Ratno vazduhoplovstvo očekuje isporuku koja će podići borbene mogućnosti

Već za nekoliko meseci počinje i isporuka ugovorenih helikoptera H145M iz fabrike u Nemačkoj, gde je već spremna prva iz kontingenta od deset ugovorenih letelica.

Foto: Ministarstvo odbrane RS

Ratno vazduhoplovstvo Vojske Srbije spremno je za novi talas modernizacije vojne tehnike - prijem prvih "Erbasovih" helikoptera H-145M i transportnog aviona "kaza" istog proizvođača. Najkasnije na jesen prvi primerci ugovorene i plaćene tehnike naći će se u naoružanju naših snaga, koje će time zabeležiti novi tehnološki skok i niz novih operativnih sposobnosti.

To se posebno odnosi na isporuku transportnih aviona, budući da je ova komponenta avijacije jedan od gorućih problema srpske avijacije. Prema poslednjim informacijama, prvi od dva ugovorena aviona C-295 "kaza" kompletiran je u "Erbasovoj" fabrici u Sevilji, a za svega nekoliko nedelja biće spreman i za isporuku Vojsci Srbije.

Već za nekoliko meseci počinje i isporuka ugovorenih helikoptera H145M iz fabrike u Nemačkoj, gde je već spremna prva iz kontingenta od deset ugovorenih letelica. Reč je o VIP primerku, namenjenom za prevoz važnih ličnosti, koja je prigodno ofarbana u boje srpske trobojke. Prijem ove letelice očekuje se u letnjim mesecima, posle čega počinje isporuka prema ugovorenoj dinamici. Svi helikopteri trebalo bi da budu na nivou "H-fors" 3, koji omogućava ugradnju složenih sistema i modernog naoružanja, a u istom paketu je i simulator dragocen za obuku pilota.

Ovo je kraj unipolarnog sveta!

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji