Najnovije

UKRAJINA U OGROMNOM PROBLEMU: Ovo oružje trenutno ne mogu da spreče (VIDEI)

Portparol Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine Jurij Ignat je izjavio da se u borbama protiv ukrajinske vojske koristi oružje koje stvara velike probleme.

Su-34 (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Govorio je o aktivnoj upotrebi krilatih bombi od strane jedinica ruske armije protiv Oružanih snaga Ukrajine. Istovremeno, ruski avioni imaju mogućnost da ne lete u zonu dejstva ukrajinske PVO.

Prema Ignatovim rečima, ove podesive bombe se koriste na frontu skoro svakodnevno, tako da Kijev treba da pojača pritisak na Zapad oko prebacivanja lovaca.

„Ovo je nova pretnja koja se pojavila pred nama: bez letenja u zonu dejstva naše PVO, oni bacaju ove bombe. Bombe od 500 kilograma lete na desetine kilometara, da podsetim da ova bomba ima bojevu glavu, treba nešto da se uradi. Ne samo sistemi protivvazdušne odbrane koje čekamo, već i dalje pojačavamo pritisak i radimo sa zapadnim partnerima na stvaranju avijacione koalicije i nabavljamo Ukrajini lovce“, rekao je na televiziji predstavnik ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

Ranije je Ignat rekao da Rusija ima velike zalihe avionskih bombi, koje je jeftinije i brže modernizovati u vođene i precizne bombe nego proizvoditi projektile.

O uniptenju NATO komandnog centra u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji