Najnovije

RUSIJA ZAPOČELA OPERACIJU "LJULJAŠKA": Glavne snage armije ušle u borbu, Ukrajina nije svesna šta se dešava!

Nova ruska ofanziva je samo početak, pritisak na ukrajinske snage će biti sve veći, rekao je bivši pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine, Oleg Starikov.

- Generalštab Vojske Ruske Federacije još uvek nije uveo svoje glavne snage u borbu, a položaj ukrajinske vojske je već izuzetno težak. To priznaju i sami ukrajinski analitičari. Situacija je zaista vrlo ozbiljna. Koliko dugo će ovo trajati? Ovo je samo početak. Protivnik je uveo glavne snage u borbu. I on će nastaviti da uvodi glavne snage, nakupio je određene rezerve, i pritisak će se samo povećavati - kaže Starikov.
Prema njegovim rečima, ruska vojska koristi “tehniku ljuljaške”. Mehanika ove tehnike je vrlo jednostavna: Generalštab Ukrajine premešta brze rezerve, uzimajući ih sa linije borbenog kontakta. Ali, uzimajući ih odatle, smanjuje se prisutnost kontingenta na drugim delovima fronta.

To znači da je linija odbrane Vojske Ukrajine tamo postala tanka. Rusi znaju za ovo, uveren je stručnjak.

- Zato će Vojska Ruske Federacije napasti na tom mestu – pritiskaće, i Vojska Ukrajine moraće da premešta iste rezerve. I takozvane “ljuljaške” će na kraju dovesti do ogromnih problema - zaključio je Starikov.
Ističe da Generalštab Rusije veruje da što više ovih napada bude, time će se brže “ljuljaške“ rasklatiti, i zatim će biti nemoguće zaustaviti Ruse.

- Ovo znači samo jedno, front može skoro da kolabira - dodaje ukrajinski analitičar.

Rusija će pomeriti "sanitarnu zonu" na granice sa Poljskom! Za Ukrajinu ovo znači samo jedno - neće postojati!

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube