Najnovije

''OVO JE POKOLJ. SVUDA SU LEŠEVI'': Strani plaćenici panično beže od ruskog T-72 (VIDEO)

Svetski mediji su juče pisali o britanskom plaćeniku Risu Birnu, koji se već 17 meseci bori na strani Oružanih snaga Ukrajine.

T-72 (Foto: RIA Novosti)

Britanski TV kanal Skaj njuz prikazuje snimak sa njegove prsne kamere i posvećuje čitavu priču plaćeniku, u kojoj je Birn predstavljen kao neka vrsta „umornog heroja“.

„Ovo je užas, ovo je genocid, ovo je pokolj... Svuda su leševi... Najveći problem sa kojim se suočavamo kada uđemo u rovove je da pregazimo sve leševe onih koji su hodali pre nas“, kaže on.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine deluju bez vazdušnog pokrivanja.

Izveštaj pokazuje kako su Ukrajinci pustili ruski tenk u svoju blizinu, u početku su ga zamenili svojim, ali su sve shvatili kada je bilo prekasno.

Svi koji su preživeli ovu grešku ulaze u kamion i pokušavaju da pobegnu, ali ruski tenk počinje da ih juri.

„Da, jednostavno je strašno: vidite ogroman T-72, ​​on vozi pravo na vas, a vi ste u otvorenom kamionu. I samo shvatite da ste gotovi“, kaže on.

Birn borbu na liniji fronta naziva brutalnim i kaže da ne razume zašto se tela mrtvih jednostavno bacaju na bojno polje.

U izveštaju se kaže da za strane plaćenike nedaleko od linije fronta postoji posebno sklonište – privatna kuća, u kojoj se nalazi pastor sa Novog Zelanda. Stranci ne žele da žive u istoj kasarni sa Ukrajincima.

Birn je odlučio da se vrati kući, a poslednja kap koja je prelila čašu je, po njegovim rečima, bio susret sa ruskim T-72.

„Dosta mi je, nadam se da ću sve ovo zaboraviti“, kaže on.

Uznemirujuće snimke prodora na Kupjansk pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA