Najnovije

JE LI IMATE PAMETNI TELEVIZOR U SOBI? Ako je odgovor potvrdan, hakeri već znaju vaše intimne razgovore!

Američki FBI upozorava da su pametni televizori, koji se za razliku od običnih povezuju na internet, posebno podložni napadima hakera koji tako mogu da uđu u nečiji dom.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

U objavi na blogu ogranka FBI-ja u državi Oregon tako se objašnjava da internet veza, iako omogućava pristup popularnim servisima kao što je Netfliks, omogućava i hakerima upad u nečiji dom preko neobezbeđenog televizora, preko kojeg može onda doći i do nečijeg internet rutera.

- Hakeri takođe mogu preuzeti kontrolu nad vašim neosiguranim televizorom. Na donjem delu spektra rizika mogu menjati kanale, igrati se jačinom tona i pokazivati vašoj deci neprikladne video snimke - piše FBI u tekstu upozorenja.

U najgorem slučaju, nastavlja FBI, hakeri mogu da uključe kameru i mikrofon nečijeg televizora u spavaćoj sobi i tiho sajber-prisluškuju.

Osim toga, kamera i mikrofon koji su ugrađeni u novije televizore, kako bi omogućli komande glasom i videočet, hipotetički omogućavaju i proizvođačima televizora, odnosno aplikacija koji se na tom TV-u koriste, da nekog prisluškuju.

Hakeri su, kako se podseća, u januaru ove godine, već upali u hiljade Guglovih pametnih uređaja.

Pazite se aplikacije koju koriste milioni! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA