Najnovije

Najpopularniji Modeli Automobila u Srbiji prema carVertical istraživanju 2020

Svima onima koji su verni fanovi automobila, kojima je to hobi ili koji se upravo nalaze u uzbudljivoj i iscrpnoj potrazi za svojim novim prevoznim sredstvom na četiri točka, verujemo da će tema koja sledi biti veoma privlačna.

Ilustracija. (Foto: carVertical)

Dakle, koji su to automobili najviše privukli pažnju u Srbiji u 2020 godini? Takođe, koja su to imena najzvučnija, i koji to modeli osvajaju simpatije stanovništva ove zemlje u kojoj odnos prema automobilima spada u tradiciju i ljubav? Ostanite sa nama i saznajte sve što vas interesuje!

Metodologija Istraživanja 

Odgovor na ovo pitanje, odnosno rezultati, dobijeni su na osnovu detaljnog istraživanja od strane carVertical, koje je trajalo od januara 2020 godine pa sve do decembra iste godine. U ovom istraživanju obuhvaćeno je preko pola miliona pretraživanja, što samoj studiji daje tačnost i željenu preciznost.

Istraživanje samo po sebi ne govori o tome da li su ovo najprodavaniji automobili 2020 godine, nego govori o tome da su najviše pretraživani u navedenoj godini i najčešće pominjani, koristeći carVertical bazu podataka.

Takođe, bitno je da napomenemo da se ovo istraživanje baziralo na VIN broju (broju šasije) automobila. Na taj način, carVertical je dobio pouzdane i uverljive informacije najtraženijih modela automobila u Srbiji za 2020. goidnu.

Prosto rečeno, oni koji su koristili usluge koje carVertical pruža (detaljan izveštaj o automobilu), su u najvećem broju proveravali određen broj modela. U to ime, hajde da pogledamo koji su to najtraženiji modeli za kojima se okreće Srbija.

TOP 5 najpretraženijih Automobila u Srbiji

Evo liste TOP 5 automobila koji su 2020 godine bili najviše traženi i spominjani u Srbiji, prema carVertical datoteci:

1.    Volkswagen Golf - 7,55% svih pretraživanja automobila 

Volkswagen Golf je najprodavaniji model u istoriji kompanije Volkswagen, proizveden u sedam generacija do sada. Prvi model proizveden je još 1974. Godine, a čak dva puta je proglašavan za “Evropski automobile godine”.

Najpopularniji modeli automobila po godini proizvodnje, i po carVertical datoteci,  su 2008, 2010, 2014. godina.

•    Za šestu generaciju Volkswagen Golfa proizvedenu 2008. godine se kaže da je aerodinamičniji, da pomaže u potrošnji goriva i da je tiši od svog prethodnika.

•    Model Volkswagen Golfa iz 2010. godine iako ima samo 3 vrata, i dalje ima sasvim dovoljno mesta za putnike. Dolazi sa grejanim sedištima, klima uređajem, električnim retrovizorima na vratima, električnim podizačima prozora

•    Svi modeli Volkswagen Golfa iz 2014. godine imaju 4 vrata. Prednja sedišta čvrstu podršku zajedno sa podešavanjem visine vozača i putnika što je retkost u ovoj klasi. Ne dajte da vas zavara njegova spoljašnja kompaktnost, ima sasvim dovoljno mesta i za putnike na zadnjem sedištu!

2.    Volkswagen Passat   - 4,88% svih pretraživanja automobila

Volkswagen Passat  proizvodi se od 1973. godine u nemačkoj firmi automobila Volkswagen. Do sada je proizvedeno osam generacija i jedan je od najprodavanijih automobila na svetu.

Najpopularniji modeli automobila po godini proizvodnje, kao i po carVertical podacima, su 2015, 2016, 2006. godina. 

•    Volkswagen Passat  iz 2016. godine ima pogon na prednje točkove i dostupan je sa dva motora. Kamera za vožnju unazad sada je već standardna a novo dostupne bezbednosne funkcije uključuju sistem upozorenja na napuštanje trake, monitor mrtve tačke i upozorenje na frontalni sudar sa automatskim kočenjem.

•    Volkswagen Passat  iz 2015. Godine odlikuje se ažuriranim mototrom i boljom potrošnjom goriva u odnosu na prethodni model. Ostale promene u odnosu na prethodni model odnose se uglavnom na premeštanje opreme.

•    Model iz 2006. godine redizajniran je iznutra i spolja. Ovaj model je prostraniji od prethodnog, sa više prostora za noge na zadnjem sedištu.

3.    BMW Serija 3 - 4,56% svih pretraživanja automobila 

BMW Serija 3 proizvodi se u Nemačkoj još od 1975. godine i od tada je izašlo ukupno 7 serija. Prva serija bila je kreirana samo sa dvoje vrata, kao kupe, ali od tada se serija razvila u mnogo vrsta, kao što su karavan sa 5 vrata, kupe sa 2 vrata, salon sa 4 vrata i slično. BWM treće serije je ujedno i najprodavanija serija i veoma popularna na svetskom nivou!

Najpopularniji modeli automobila po godini proizvodnje, a ujedno i po informacijama od strane carVertical, su 2005, 2007, 2012. godina.

•    Godine 2005. izlazi peta serija ovog modela, odnosno peta generacija BMW serije 3. U ovoj seriji svaki model sa drugačijim oblikom karoserije ima svoje obeležje u vidu broja, što je nešto što se do tada nije dešavalo. Postoje karavan, limuzina, kupe i kabriolet, svaki sa posebnim brojem.

•    Godine 2007. Izlaze E90/E92/E93 M3 koji su opremljeni sa BMW S65 v8 moćnim motorom, a proizvode se kao sedan, kupe i kabriolet.

•    Godine 2012. počinje sa proizvodnjom šesta serija koja donosi mnogo više prostora u smislu širine, visine i komfora, sa jakim motorom i automatskim menjačem.

4.    Audi A4  - 3,81% svih pretraživanja automobile

Audi A4  proizvodi kao i mnoge druge automobile nemačka firma “Audi”, sve od 1994. i predstavlja četvrtu generaciju. Ovaj model automobile nasledio je Audio 80 i dizajniran je sa prednjim motorom, sa pogonom na prednje točkove ili u nekim slučajevima na sva četiri točka kao kod modela “Quattro”. Audi A4  dostupan je u obliku limuzine i u obliku karavana.

Najpopularniji modeli automobila po godini proizvodnje, kao i po uzorcima carVertical, su 2007, 2009. i 2016. godina.

•    Godine 2007. Audi je predstavio model B7 pod nazivom „Specijalno izdanje“, koji je sadržao paket crne optike, prednje disk kočnice, crne izduvne cevi i crne krovne šine. 

•    Model B8 iz 2009. godine doneo je potpuno drugačiji izgled u ondnosu na prethodne generacije. U odnosu na prethodnu generaciju, povećan je prostor za noge na zadnjem sedištu, kao i gepek.

•    Godine 2016. predstavljena je novi model B9, za koji iako većih dimenzija nego prethodni model B8 Audi tvrdi da je lakši 120 kilograma.

5.    Opel Astra - 2,96% svih pretraživanja automobila

Opel Astra je jedan od veoma popularnih automobila kako u Evropi, tako i u ostatku sveta. Proizvodi se u Nemačkoj, od strane firme “Opel” sve od 1991. godine pa nadalje. Međutim, u drugim zemljama poznata je i pod drugim imenima, kao što su Vauxhall Astra u Velikoj Britaniji ili Buick Excelle XT u Kini. 

Sve od septembra 1991. godine od kako se proizvodi, proizveden je u 5 generacija. Četiri generacije dostupne su u verzijama sa troje ili petoro vrata, neke i kao karavani, dok se prva i druga generacija na početku proizvodnje karakterišu time što su bile dostupne i kao kabrioleti, kupei ili limuzine, u egzotičnijem izdanju. Za razliku od navedenih, treća generacija je za promenu imala ektrično sklopivi metalni krov, za ljubitelje ove privilegije.

Najpopularniji modeli automobila po informacijama dobijenim istraživanjem carVertical, kao i po godini proizvodnje su 2004, 2006 i 2007. 

•    Model iz 2004. godine naziva se i „Opel Astra H“. Ovaj model karakteriše se sa 4/5 vrata i 5 sedišta. Najviše se prodaje u Evropi i Aziji, gde ubire simpatije stanovništva i ako nije popularan kao drugi modeli. Astra H nema nezavisno zadnje vešanje, što se konkretnih specifikacija tiče. Dizajn je klasičan i elegantan, a svojim karakteristikama savršeno se snalazi u gradskom okruženju i pruža izuzetnu udobnost i okretnost. 

•    Model iz 2006. godine donosi iznenađenje i blago osveženje među modelima. Naziva se “TwinTop” u svom sastavu ima trodelni, kvalitetni metalni kroz na rasklapanje koji kreće od sredine prtljažnika i koji ispod sebe ima savršeno dovoljno prostra za prtljag. Po broju sedišta je četvorosed, a zadnja sedišta su manja nego kod ostalih Astri. Proizvođen je sa nekoliko vrsta motora kao što su 200 PS (147 KW; 197 hp) 2.0 L turbo i 1.9 CDTI dizel u 150 PS (110 KW; 148 hp) formi.

•    Lansiran u januaru 2007. Godine stiže “TwinTops” na australijsko tržište sa motorom sa direkntim ubrizgavanjem od 2,2 litra i sa izborom od 6-stepenog ručnog ili 4-stepenog automatskog menjača, koji je inače jedinstven za Australiju.

Dakle, ovo su najpopularniji modeli 2020. godine koji su iz određenih razloga ubrali simpatije stanovništva. Stanje se može promeniti svakim sledećim modelom i godinom, a za ove i sve ostale informacije pratite sajt „carVertical“ i ostanite informisani i uvek u pravu!

Pazite se aplikacije koju koriste milioni! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA