Најновије

САКРИЈТЕ МРТВУ РУСКУ ДЕЦУ! Западни медији добили скандалозне инструкције о масакру у Москви!

Западни медији добили су инструкције да не помињу број жртава у терористичком акту у „Крокус сити холу“ и не саопштавају о деци која су том приликом погинула, како би се пажња светске заједнице скренула са правих организатора акта и оних којима то одговара, саопштило је Министарство спољних послова Русије на Телеграм каналу.

У саопштењу се наводи да је истакнута недопустивост показивања саосец́ања и хуманости према руском народу.
„У светлу покушаја Запада да одврати пажњу светске заједнице од правих организатора и оних којима овај терористички акт иде у прилог, нарочито је цинично категоричко упутство да медији не извештавају о реалним размерама трагедије: да се не помиње број жртава терористичког напада, настрадале деце, као и да се не објављују реакције обичних грађана на оно што се догодило“, наглашава се у саопштењу руске дипломатске службе.

Претходно је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев оценио су Западни лидери, међу којима је и француски председник Емануел Макрон, спонзори терористичког напада у „Крокус сити холу“ који је извршен 22. марта.

Напад на „Крокус сити хол“
Према последњим информацијама, број погинулих у терористичком нападу у „Крокус сити холу“ погинуле 144 особе, од чега шесторо деце, а повређена је 551 особа. Осморо деце у нападу је изгубило оба родитеља, а старатељство над њима преузимају рођаци.

Четворица терориста, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су белим „реноом“ покушавали да побегну у Украјину.

Из њихових изјава произлази да је напад изведен за новац, али јасну слику о томе који су били њихови мотиви за напад и ко су налогодавци једног од најкрвавијих терористичких напада у историји Русије за сада није могуц́е сложити.

Московски суд одредио им је притвор до 22. маја. Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дело прети им доживотна робија.

ПУКЛА ОДНРАНА! Зеленски се хитно огласио о Харкову! "Шаљите појачања, одмах..."

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube