Најновије

ХУТИ СПРЕМНИ ДА НАПРАВЕ ХАОС: Последње упозорење Саудијској Арабији пред буру, тиче се Црвеног мора!

Снаге Хута су упозориле Саудијску Арабију на "значајну ескалацију" уколико се регион Црвеног мора претвори у ратну зону. Покрет Ансараллах (Хути) из Јемена упутио је у суботу упозорење Саудијској Арабији због претварања региона Црвеног мора у ратну зону.

Хути из Јемена. (Фото: Јутјуб)

Према ТВ "Ал-Масира", Покрет Ансаралах упозорио је да ће, ако Саудијска коалиција уведе регију Црвеног мора у ратну зону, "ескалација тада постати много већа".

- Ми смо за безбедност Црвеног мора и слободу пловидбе - рекао је Џалал Ал-Рувајшан, заменик шефа одбране и безбедносних послова у влади покрета Ансаралах.

Саудијски канал "Ал-Хадат" објавио је у суботу видео снимак у којем је документовано уништавање мина које је наводно подметнуо Покрет Ансараллах.

Значајно је напоменути да се Уједињене нације, Европа и неки амерички и регионални званичници и организације за хуманитарну помоћ противе уврштавању Покрета Ансараллах (Хути) на црну листу, јер би то довело до санкција које би могле ометати међународне испоруке помоћи у време када глад прети Јемену.

Хаос се спрема у Сирији, убијено 15 курдских бораца! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји