Најновије

ПУТИН СПРЕМА НОВО ОРУЖЈЕ ЗА СИРИЈУ: "Бумеранг" ће бити до зуба наоружан, брз, моћан и окретан! (ВИДЕО)

Генерални директор Руске корпорације војне индустрије Александар Красовитски открио је најновију руску војну иновацију коју представља оклопни транспортер, борбено возило лаких точкова дизајниран на бази оклопне шасије, а зове се "Бумеранг".

Руска војска. (Фото: mil.ru)

Красовитски је током ексклузивног интервјуа рекао да ће се "ново борбено возило одликовати великом снагом и брзином, поред тога што ће ојачати систем заштите у њему ојачан јединственим оклопним плочама", напомињући истовремено да "карактеристике перспективне структуре борбених возила омогућавају уградњу групе различитих оружја и могу се кретати по различитим теренима".

Красовитски је приметио да се "развој обједињеног возила на точковима 'Бумеранг' приводи крају, а испитивања су заказана за крај године."

- Иако су таква возила развијена у Совјетском Савезу, у руској војсци није било сличних борбених возила, али их одликују брзина, окретност и велика снага - истакао је Красовитски.

- Оклопни транспортери на точковима су веома популарни у земљама које имају погодно тло за њих - истакао је војни стручњак Алексеј Леонков.

Према стручњаку, ова борбена возила ће бити корисна руској војсци у Централној Азији, где су путеви асфалтирани и много је лакше транспортовати оклопна возила на точковима. Поред тога, такав метод би помогао у вршењу патрола, на пример у Сирији које тамо користи руска војна полиција, укључујући и возила "Тигар".

Леонков је нагласио да је возило перспективно, способно да прелази водене препреке и пуца у покрету, а захваљујући свом моћном наоружању може се користити током заједничких операција, извиђања и патрола.

Према речима стручњака, возило је флексибилно и лагано за покретљивост војске и њиме се лако управља. Прототип возила први пут је приказан током војне параде поводом Дана победе 2015. године.

Кинеске службе су изабрале Бајдена! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Sputnik Arbic

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube