Најновије

ПЕНТАГОН У СТРАХУ: Руси имају ракету која ће их уништити (ВИДЕО)

Уколико се успешно модернизује, крстарећа ракета неограниченог домета на нуклеарни погон „Буревесник“ омогућиће Русији да изврши напад практично из било ког правца, наводи се у тексту говора шефа Северне команде Оружаних снага САД, генерала Глена Ван Хорка на данашњим расправама у Конгресу.

Илустрација (Фото: РИА)

„Русија се нада да ће наредних година направити серију још напреднијег наоружања које ће јој гарантовати да ће моћи да лансира нуклеарне бојеве главе у САД. То укључује прекоокеански нуклеарни торпедо 'Посејдон' и крстарећу ракету са нуклеарним мотором 'Буревесник' која ће, уколико буде побољшана, омогућити да се изводе напади практично из било ког правца захваљујући изузетном домету и аутономији“, рекао је амерички војни званичник.

Према његовим речима, Русија је прва у свету ставила на борбено дежурство две интерконтиненталне балистичке ракете са хиперсоничним борбеним блоковима, „које ће тестирати способност Пентагона да политичком руководству САД издаје упозорења о ракетном нападу“. Генерал констатује да Русија наставља да модернизује све три компоненте своје нуклеарне тријаде.

„Офанзивни потенцијал који је Русија представила последњих неколико година укључује напредно сајбер оружје и свемирске одбрамбене системе, као и нову генерацију високо прецизних крстарећих ракета дугог домета, укључујући и хиперсоничне, предвиђене за уништавање копнених мета. Тај потенцијал нам отежава да откривамо и да се штитимо од напада из ваздуха, мора, па чак и са руске територије“, тврди амерички генерал.

Према његовим речима, Русија представља константну и непосредну претњу САД и Канади и остаје најозбиљнији изазов за америчку мисију усмерену на одбрану земље.

„Руски лидери теже да поткопају наш утицај, да утврде своју регионалну доминацију и да поврате статус светске силе“, констатује Ван Хорк.

Он је такође додао да је Министарство одбране Русије прошле године реализовало рекордан број летова код обала Аљаске од времена хладног рата.

Израел поново напао Сирију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји