Најновије

ТРАЖИ ЈАЧАЊЕ РУСКО-ЈЕРМЕНСКЕ ВОЈСКЕ: Огласио се Пашињан након најаве о подношењу оставке

Премијер Јерменије Никол Пашињан је на састанку са становницима јерменске Армавирске области предложио да се размотри јачање Здружених снага војске Русије и Јерменије.

Пашињан (Фото: Јутјуб)

- За нас је приоритет питање безбедности. Требало би да пронађемо нове формуле за супротстављање безбедносним претњама. Према мом мишљењу, најважнија формула су заједничке јерменско-руске оружане снаге које већ делују. У предстојећем раду, дискусијама и преговорима би требало да размислимо о јачању снага као најважнијег елемента за осигуравање регионалне безбедности - изјавио је Пашињан.

Међутим, премијер је рекао да то не значи да Јерменија стално треба да се спрема за нове ратове.

- Потребно је да креирамо повољну атмосферу око Јерменије у региону. Како бисмо то учинили, морамо да изменимо свој поглед на регион, а исто то регион мора да уради у погледу Јерменије - додао је.

У складу са руско-јерменским споразумом, потписаним 30. новембра 2016. године, главни задатак Здружене групе оружаних снага двеју земаља је пружање адекватног одговора на оружане нападе (агресију), а такође и на друге изазове и претње који угрожавају безбедност Русије и Јерменије.

Задатак групе је и покривање копненог дела државне границе обе земље у утврђеним границама надлежности, учешће у заштити државне границе Русије и Јерменије у ваздушно-космичком простору и  противваздухопловној обрани трупа изузетно важних објеката обеју држава размештених у региону.

Пушков открио све о најновијим притисцима Америке на Пекинг. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube