Најновије

СУКОБ ВАН КОНТРОЛЕ: Хаос на фронту због убиства племенског вође! (ВИДЕО)

Убиство арапског племенског вође довело је до ескалације сукоба између Националних одбрамбених снага (НДФ) и Асаијша, безбедносног крила Сиријских демократских снага (СДФ), у граду Aл Камишли на североистоку Сирије.

Рат у Сирији. (Фото: Јутјуб)

Племенског вођу, Хаијс Ал Џаријана, снајпер је убио само неколико минута након што је 23. априла напустио племенски састанак са лидерима НДФ-а у округу Таји. У округу се вец́ три дана воде тешки сукоби.

Ал-Џаријан, истакнути вођа племена Бани Саба, учествовао је у напорима који су имали за циљ постизање споразума о прекиду ватре у Aл Камишли.

Асајиш је оптужио НДФ за атентат на Aл Џаријана, који је био присталица СДФ-а. Међутим, сличне оптужбе изнело је племе Таји против курдских снага.

Као резултат атентата, сукоби су се наставили. Асајиш је започео нови напад на борце НДФ-а у округу Таји. До јутра су курдски борци заузели школе Фадел Хасан и Ибн Сина у области.

Дан раније, делегација руске Војне полиције и Сиријске арапске војске посетила је фронтове у Тајију и састала се са официрима из Асајиша. Прекид ватре је постигнут. Међутим, настављен је у року од неколико сати.

СДФ користи сукоб да би ојачао свој утицај у ал-Камишли. Сукоб се промовише као борба против режима, док се курдске снаге заправо суочавају са локалним арапским племенима који бране властите домове.

За сада су сукоби и даље ограничени на округ Таји. Међутим, ситуација би ускоро могла да измакне контроли. Арапска племена на североистоку Сирије нису толико одушевљена СДФ-овим нападом на племе Таји.

Слоба је нудио Милу да бира функцију коју жели у циљу очувања СРЈ, али се Ђукановић смртно преплашио! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји