Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА НЕМА МИЛОСТИ ЗА ЏИХАДИСТЕ! Некада су сејали страх, а сада се крију под земљом!

Сиријска арапска војска (САА) заробила је десетине терориста ИД-а током операције чешљања у централном сиријском региону, 22. јуна.

Сиријска војска. (Фото: Сана)

Операцију је покренуо САА почетком јуна и трајала је више од 20 дана. РусВесна је објавила фотографије на којима се виде двојица терориста који су заробљени током акције коју су подржале руске снаге.

Према руским вестима, заробљени терористи су признали да су им главна мета били конвоји који су превозили залихе и опрему за сиријске и руске снаге.

Током операције, САА је открила мноштво складишта оружја, скровишта и места снабдевања ћелија ИД-а. Војска је такође уклонила мине и импровизоване експлозивне уређаје које су поставили терористи.

САА и његови савезници редовно спроводе сличне операције против ћелија ИД-а у централном региону. 21. јуна, 5. корпус војске, иза кога стоји Русија, започео је велику операцију чешљања у источном Хомсу и западном Деир ез-Зору. ИД ћелије су биле веома активне у ове две области.

Све недавне операције у централној Сирији подржале су руске ваздухопловне снаге, које настављају да лове ћелије ИД-а у региону.

Сиријска војска растурила џихадисте у Идлибу Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји