Најновије

БУГАРИ ОПТУЖИЛИ СРПСКУ ПВО ЗА ОБАРАЊЕ МИГА 29: Ево шта је одговорило Министарство одбране

Министарство одбране Србије оштро је данас демантовало тврдње бугарског новинара Григора Лилова које су пренели поједини медији да оружане снаге Србије можда имају везе с падом бугарског МИГ-а 29.

МиГ-29 (Фото: РИА Новости)

Оцењујући те тврдње као нетачне и злонамерне, Министарство у саопштењу истиче да припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије на дан пада бугарског авиона МИГ 29 нису изводили дејства ракетним јединицама ПВО, као ни дејства авијације на полигону „Шабла”, нити се на било који начин могу довести у везу са падом тог авиона.

„Припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране од доласка на полигон „Шабла” своје активности реализовали су у складу са претходно дефинисаним плановима који су усаглашени и одобрени од стране представника оружаних снага Републике Бугарске и Војске Србије”, стоји у саопштењу.

Лилов је јуче изнео тезу да постоји вероватноћа да је током војних вежби у Бугарској на полигону недалеко од града Шабла бугарски МИГ могла да обори ракета С-125 Нева коју су лансирале српске снаге, преноси Танјуг.

Током тактичких војних вежби „Шабла-21” у Црном мору у Бугарској 9. јуна пао је ловац МИГ-29, а пилот је погинуо. Узрок пада и даље није утврђен. У војним вежбама 4. јуна у Бугарској учествовали су и представници српске војске.

Британски снимак инцидента на Црном мору погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји