Најновије

КОМПЛЕТНА ЦРНОМОРСКА ФЛОТА У ПРИПРАВНОСТИ: Украјински обавештајац потцењује руску моћ

Представник главног обавештајног одељења Министарства одбране Украјине Вадим Скибицки рекао је да је Русија укључила читав састав Црноморске флоте због војних вежби Sea Breeze 2021, у којима учествују Украјина и земље НАТО-а, пишу руски медији.

Руска морнарица (Фото: Јутјуб)

Према речима Скибицког, Русија показује своје „агресивне намере“, али светска заједница „показује солидарност са Украјином“. Такође је '’похвалио'’ руску флоту, рекавши уверено да је њен потенцијал „далеко инфериорнији“ од снага кијевских савезника.

„Видимо да је Русија за посматрање вежби довела на море готово цело своје постојеће поморско особље које извршава задатке који јој нису својствени ... Али Русија очигледно нема довољно радне снаге и ресурса“, рекао је Скибицки.

Sea Breeze је највећа икада одржана међународна војна вежба у Украјини. Вежба Sea Breeze 2021 започела је 28. јуна у Црном мору и требало би да се настави до 10. јула. У вежби учествује 5.000 војника из 32 земље, као и 32 брода, 40 авиона и 18 тимова за специјалне операције и ронилачких група. Неки од њих ће представљати земље НАТО-а.

Војна вежба Сеа Брееѕе се одржава у Украјини од 1997. године у складу са Меморандумом о разумевању и сарадњи у одбрани и војним односима између америчког и украјинског министарства одбране. Током вежбе се увежбавају поморски и копнени маневри.

Где ће избити сукоб најјачих сила, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube